Kolmas sähköbussi tulee toukokussa

VDL Citea Electric

Veolia saa kolmannen sähköbussin liikenteeseen toukokuun lopussa, kun VDL Citea Electric saapuu Suomeen.

Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen eBUS-hanke täydentyy siten eurooppalaisella täyssähköbussilla. Hankkeen liikennöinnistä vastaava Veolia Transport Finland on solminut sopimuksen VDL Bus & Coach:n kanssa VDL Citea Electric -bussin toimittamisesta ja kahden vuoden testikäytöstä.

Hollannissa valmistettu VDL Citea Electric on VDL Bus & Coach Finlandin maajohtaja Henrik Mikkolan mukaan hiljaisin verrattuna kahteen jo käytössä olevaan sähköbussiin.

Yksi tekijä äänettömyyden taustalla on taka-akselisto, joissa sijaitsevat napamoottorit. Siten voimansiirrossa ei tarvita melutasoa lisääviä välittäviä rakenteita.

Useista sähköbusseista poiketen VDL Citea Electricin matkustamo vastaa tilaratkaisuiltaan täysin normaalia dieselbussia. 12-metrisen bussin 31 istumapaikkaa on sijoitettu niin, että kaikilla paikoilla on riittävät jalkatilat. Tästä huolimatta matkustajakapasiteetti vastaa samanmittaista dieselbussia.

HSL-liikenteen yleisistä bussityypeistä poiketen bussi on täysin matalalattiainen taakse asti. Siten takimmaisellakaan ovella ei ole askelmia.